Anime-team.sk
06.September 2010, 07:10:32 *
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky:
- Spojazdnili sme galériu na fóre, môžete pridávať videá, obrázky, vytvárať albumy. Funguje na Anime-team skine, a na Blossom.

- Takisto je možné pridávať si priateľov.

Domov   Nápoveda Kalendár Prihlásiť Registrovať  
Strán: [1] 2   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Roznorode a vseobecne technicke problemy a.k.a. IT Crowd  (Prečítané 2511 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Thuriazs
AT.sk Members
Spartan!

Príspevkov: 312

I celebrate Felicia Day day

« kedy: 19.August 2007, 16:27:15 »

Ak mate s vasim neposlusnym hardwarom alebo softwarom nejake problemy, napiste ich sem, par ludi by snad vedelo co s tym  :wink:
« Posledná zmena: 01.Január 1970, 02:00:00 od Thuriazs » Zaznamenané

4 krat sme skoro zomreli!!!111
JackK3000
Administrator
Hikkikomori LvL2

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 2046

« Odpoveď #1 kedy: 01.September 2007, 01:06:59 »

Ja mam. Ale aj tak o nej asi uz vacsina viete.

Kupil som novu 1gb RAM a staru som dal Aniymu. Len co som ju tam dal, zacali sa mi dzubat vsetky aplikacie akokolvek vyuzivajuce 3D rozhranie. Vsetko ide, len napr. hry sa proste po chvilke seknu a zamrzne cely komp, pomaha len tvrdy reset. Preinstalil som aj cely Win, lebo uz mal cosi za sebou a dnes mi to spravilo znovu a to som len nakopol Ragnarok (3D prostredie vyuzivajuce 2D sprity, znacne nezatazene na vykon). Moze byt chyba v novej RAM? Alebo mi odchadza grafika? Teraz radte kua.
« Posledná zmena: 01.Január 1970, 02:00:00 od JackK3000 » Zaznamenané
Aniy
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 01.September 2007, 08:08:28 »

toto je troch moc hustý problém pre toto fórum :P ale keď hovoríš že ti to robí hlavne pri 3D tak by som tipoval na problém s 3D kartou... ako v RAM by to nemalo byť lebo to by ti padalo viac programov a určite by ti vyhodilo error zlej adresácie do pamäte... mne to robilo ale spravil to práve reinstall.
« Posledná zmena: 01.Január 1970, 02:00:00 od Aniy » Zaznamenané
JackK3000
Administrator
Hikkikomori LvL2

« Odpoveď #3 kedy: 01.September 2007, 11:46:11 »

Prave som myslel, ze to bude zlym winom, ale zacalo to robit az po vlozeni novej RAM. Hm, keby som mal staru, vyskusal by som to s nou, ale uz som ti ju predal, sakra, brat ju od teba teraz nemozem.. Skusim spravit ten memory test, ci je fakt zla prave RAM. Pripadne.. nemoze to byt prave nekompatibilita mojej RAM a grafiky? Neni nejaka sajta kde by sa dalo porovnat ci tieto dva komponenty su spolu v zostave kompatibilne?

PS: Aniy, mas este niekte doma ten obal z RAM co som ti ju v nom doniesol? Ak ano, a bola by zla RAM, neviem ci na reklamaciu mi ho nebude treba RAMku v nom doniest.. ono totiz nosit ju zabalenu do predajne v papieri od desiaty neni velka vyhoda  :lol:
Aniy
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 01.September 2007, 23:23:15 »

hmm no okolo PC ho nemám tak neviem či som ho pri upratovaní nevyhodil... ako bola by možnosť na CS ti tú RAM priniesť a vyskúšaš tak...
a tá stránka ... google :P
« Posledná zmena: 01.Január 1970, 02:00:00 od Aniy » Zaznamenané
Daeglin
AT.sk Members
Combo Breaker

Príspevkov: 619

光と暗黒

« Odpoveď #5 kedy: 01.September 2007, 23:34:54 »

no ono moze byt tym ze nova ramka je celkom dobry zasah do systemu a moze byt ze sa ti len prepisala dajaka vtakovina v BIOS-e a kvoli tomu to robi alebo grafika jednoducho hlasi ze by rada do dochodku...tazko povedat ale myslim ze RAMka vadna byt nemusi...
« Posledná zmena: 01.Január 1970, 02:00:00 od Daeglin » Zaznamenané
JackK3000
Administrator
Hikkikomori LvL2

« Odpoveď #6 kedy: 01.September 2007, 23:49:55 »

Citácia: "Daeglin"
no ono moze byt tym ze nova ramka je celkom dobry zasah do systemu a moze byt ze sa ti len prepisala dajaka vtakovina v BIOS-e a kvoli tomu to robi alebo grafika jednoducho hlasi ze by rada do dochodku...tazko povedat ale myslim ze RAMka vadna byt nemusi...

S tym BIOSom som uz daco pocul, moze byt ze v nom nieco zle prenastavilo? Alebo ako? Mno neviem, ak ano, tak co asi? Skusil by som este to ak by som vedel ze aka chyba.
Daeglin
AT.sk Members
Combo Breaker

Príspevkov: 619

光と暗黒

« Odpoveď #7 kedy: 02.September 2007, 00:11:44 »

no tak to je uz vacsi pruser zistit co presne je zle lebo ked sa clovek velmi bafca z BIOS-om tak sa moze stat ze dany stroj uz viac nespusti a tazko sa to identifikuje hlavne ked je ten dany komp mrrrte km daleko :P
« Posledná zmena: 01.Január 1970, 02:00:00 od Daeglin » Zaznamenané
noizytribe
AT.sk Members
Pwnerer

Príspevkov: 279

Windows XP Firefox 3.0.10
« Odpoveď #8 kedy: 28.Máj 2009, 15:19:44 »

Nema niekto nejaky napad, ako skryt code linky pred neregistrovanymi uzivatelmi v punBB v1.3? Pluginy z punBB v1.2 sa nedaju pouzit.
Dikes vopred ;-)
« Posledná zmena: 28.Máj 2009, 15:21:37 od noizytribe » Zaznamenané

JackK3000
Administrator
Hikkikomori LvL2

Windows XP Opera 9.62
« Odpoveď #9 kedy: 28.Máj 2009, 15:24:41 »

Have you turned it off and on again? icon_biggrin

Ne vazne, ja temu nerozumim, moze dakto druhy.

Zaznamenané
noizytribe
AT.sk Members
Pwnerer

« Odpoveď #10 kedy: 28.Máj 2009, 15:27:39 »

Have you turned it off and on again? icon_biggrin

Ne vazne, ja temu nerozumim, moze dakto druhy.

heh..."help (exclamation mark)!"
ok, neva.
Zaznamenané

Aniy
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 28.Máj 2009, 16:54:14 »

Nema niekto nejaky napad, ako skryt code linky pred neregistrovanymi uzivatelmi v punBB v1.3? Pluginy z punBB v1.2 sa nedaju pouzit.
Dikes vopred ;-)
čo som na rýchlo pozrel tak to je nejaké php fórum. nepovoľuje administrácia prideľovanie práv používateľom a nedá sa to vyriešiť nejak tam? ináč u nás to funguje že guesti tuším spoiler nevidia ani icon_smile php neviem ale rád by som v budúcom živote, ale možno tam stačí nejaká podmienka viditeľnosti
Zaznamenané
noizytribe
AT.sk Members
Pwnerer

« Odpoveď #12 kedy: 28.Máj 2009, 17:00:20 »

ved ono su na to kody ale na starsiu verziu. no tak to ja neviem, ja nie som administrator. asi to poriesime nejakou konverziou na phpBB.
Ale dik za odpoved...tie logicke podmienky uz mi tiez niekto poradil...tak uvidime.
Zaznamenané

noizytribe
AT.sk Members
Pwnerer

Windows 7 Firefox 3.6.8
« Odpoveď #13 kedy: 01.August 2010, 13:30:41 »

nazdarte. uz dlhsi cas mam dost iritujuci problem, ked sa snazim prehrat MPEG 2 video (.vob, .ts alebo DVD disk), ci uz vo WMP12, PowerDVD10 alebo MPC-HC. Zakazdym to hodi takuto hnusnu kvalitu obrazu

Som kdesi cosi zahliadol, ze asi je to kv. tym kodekom, co uz ma W7 od instalacie...mne to ale robi aj so Cyberlink kodekom, ktory chcem vyuzit pre prehravanie DVD na PC (hlavne ten TrueTheatre mod).

Kebyze niekto vie, ako sa toho skaredeho obrazu zbavit, budem len rad (formatovat disk sa mi kv. tomu nechce =_=')

(running W7 ultimate 32 bit bez K-lite packu.)

thnx
Zaznamenané

Beast
Azeťák
*

Príspevkov: 18

Windows 7 Opera 9.80
« Odpoveď #14 kedy: 01.August 2010, 13:40:57 »

No, pri problemoch s codecmi (hlavne pri anime) myslim plati zlate pravidlo:

odinstalovat vsetky codecy -> stiahnut najnovsie CCCP odtialto -> nainstalovat -> dufat ze windowsy si nepovedia, ze ich codecy su lepsie

(u mna na win7 x64 professional vsetko slape bez najmensich problemov, vratane akceleracie HD videa pomocou GPU)
Zaznamenané

noizytribe
AT.sk Members
Pwnerer

Windows 7 Firefox 3.6.8
« Odpoveď #15 kedy: 01.August 2010, 13:43:39 »

no to aj u mna...ftip je ten, ze Cyberlink kodek, ktory je sucastou PowerDVD alebo K-lite packu ma tu zazracnu funkciu, ktora robi obycajny MPEG 2 obraz niekolkonasobne kvalitnejsim, nez s inymi kodekmi, resp. bez nich. Nejde len o anime ale vseobecne o prehravanie DVD.
Zaznamenané

JackK3000
Administrator
Hikkikomori LvL2

Windows 7 Opera 9.80
« Odpoveď #16 kedy: 02.August 2010, 11:43:24 »

No, ked ti to robi aj v MPC, tak je problem s kodekmi. Treba overridnut tie co ma povodny win. Takisto mam w7 64b, a spociatku som mal problem vobec aby mi povodne bralo akekolvek ine kodeky nez povodny vo wine. Par instalacii a prechod na cccp pack, nejaka konfiguracia, a slo to potom. Aj ked neviem jak a co som nastavil uz.
Zaznamenané
Julo
Combo Breaker

Príspevkov: 514

Windows XP Opera 9.64
« Odpoveď #17 kedy: 02.August 2010, 19:03:40 »

Pozri aké nastavenie máš v MPC. Skús dať režim "SW" dekódovania vstavaným kodekom v MPC. Ak aj potom bude tento problém pretrvávať (a len pri tomto type videa), tak už netuším.
Mne robia problémy niektoré HW akcelerované prehrávania, ale to vyzerá úplne ináč... Toto čo si tu dal vyzerá naozaj čudne.
Problémy môže robiť aj režim renderovania obrazu. Ale na Win7 veľký výber nie je aby nepísal hlúposti samotný OS.
Zaznamenané

翼は夢、そして空へ――。
Tsubasa ha yume,  soshite sora he
----------------------------------------
člen fansubovej skupiny Xagnam
noizytribe
AT.sk Members
Pwnerer

Windows 7 Firefox 3.6.8
« Odpoveď #18 kedy: 02.August 2010, 19:09:00 »

no ono to robi aj vo Windows Media Player 12, nielen v MPC a len pri MPEG II formate. Vyzera to jak nadmerne preostreny obraz. Uz som skusal aj HW aj SW akceleraciu videa (dokonca moj notas podporuje DXVA dekodovanie ^_^) ale furt nic. Prepinat medzi W7 a externymi kodekmi som tiez skusal, tam to bude asi nejak odpecene pri tom MPEG II formate...sa asi nepohodli W7 kodeky a Cyberlink ked som to mal davnejsie nahrate...skoda-preskoda =_=;...ale aj tak vdaka za tipy.
Ked bude viac casu si to asi  sformatujem, uz ked bez toho nebudem moct zit :-(
Zaznamenané

Julo
Combo Breaker

Príspevkov: 514

Windows XP Opera 9.64
« Odpoveď #19 kedy: 08.August 2010, 08:39:38 »

Pokračovanie z témy noviniek, aby sme tam neboli mimo tému.

no, moj 6-rocny notebook (P M 1,6Ghz) zvlada eclipse releasy, prehram aj vacsinu inych 720p releasov aj ked niektore s odretymi usami (70-100%), problem mam len s niektorymi kde su animovane titulky v karaoke (UTW, FFFpeeps, pri pouziti direct vob subu), co sa da zriesit internym MPC rendererom titulkov + jednym settingom

Ja mám tuším trošku starší počítač, 2 GHz (reálny takt procesora). A už mi nezvláda (možno by to šlo po preinštalovaní windoze, ale určite len so 100 % záťažou).

co sa tyka renderingu titulkov, dekodovania audia a dalsich zalezitosti, tie su samozrejme vykonavane procesorom, takze to zatazenie moze byt u slabsich procesorov celkom vyrazne (na mojom Atome, napriklad, pri kvalitnych animovanych titulkoch to poznat celkom znatelne)

1. len za predpokladu, že sú to soft subs,
2. dá sa to zlepšiť ak sa nastaví prebufer subpictures (ale toto vypne všetky animované efekty),
3. interné renderovanie má svoje výhody a ak procesor nestíha, tak znižuje frame rate, ale režim pri prehrávaní titulkov sám o sebe u mňa spraví zaťaženie procesora o 10 % viacej ako pri overlay (neviem ako to je s Vista/7 režimom, keďže mám XP)

inak ja som doma nastavoval DXVA podla http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/ a ide to fajn (aj ked mam nvidiacku grafiku, ide to lepsie ako s coreavc)

Keby som to ja nastavoval podľa tejto stánky, tak by som prehral ešte menej vecí ako prehrám teraz. Už len ten spôsob a obsah návodu mi mal byť varovaním, že to ani nemá zmysel skúšať.
Autor totižto nie je práve schopný.
1. úplne zbytočne vypína ffdshow (keďže má zapnuté interné filtre, tak sa ffdshow aktivuje len v prípade ak interný filter zlyhá == nepodporuje dané video),
2. zlým spôsobom vypína ffdshow (stačilo vypnúť prehrávanie h264 v ffdshow),
3. MPC-HC build čo tam dal síce prehráva v DXVA, ale len pri 100 % rozlíšení obrazu, keď som zmenšil obraz videl som len čierno hnedé fľaky (rozumej celá plocha videa bola buď hnedá, alebo čierna). Samozrejme oficiálna verzia takúto chybu nemá.
4. O Haali spliteri sa dá dosť polemizovať. U mňa osobne však neprehrá ani len 30 % vecí z toho, čo prehrá Gabest spliter (na oboch počítačoch). Navyše ani len fonty z mkv nepoužíva pri prehrávaní (ale toto môže teoreticky byť spôsobené aj sandboxie, kde mi beží Haali splitter, keďže pre niektoré programy je potrebné mať nainšalované CCCP aby bežali dobre).

Inač keď sme už pri tom. Existuje nejaké novšie CCCP ako to rok staré, čo je na oficiálnej stánke.
Zaznamenané

翼は夢、そして空へ――。
Tsubasa ha yume,  soshite sora he
----------------------------------------
člen fansubovej skupiny Xagnam
Strán: [1] 2   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Poháňané MySQL Poháňané PHP Anime-team.sk | Poháňané SMF 1.1.11.
© 2005, Simple Machines LLC. Všetky práva vyhradené.
Validné XHTML 1.0! Validné CSS!
Stránka vytvorená za 0.423 sekund, 22 otázok.