Pokračovanie z témy noviniek, aby sme tam neboli mimo tému.
no, moj 6-rocny notebook (P M 1,6Ghz) zvlada eclipse releasy, prehram aj vacsinu inych 720p releasov aj ked niektore s odretymi usami (70-100%), problem mam len s niektorymi kde su animovane titulky v karaoke (UTW, FFFpeeps, pri pouziti direct vob subu), co sa da zriesit internym MPC rendererom titulkov + jednym settingom
Ja mám tuším trošku starší počítač, 2 GHz (reálny takt procesora). A už mi nezvláda (možno by to šlo po preinštalovaní windoze, ale určite len so 100 % záťažou).
co sa tyka renderingu titulkov, dekodovania audia a dalsich zalezitosti, tie su samozrejme vykonavane procesorom, takze to zatazenie moze byt u slabsich procesorov celkom vyrazne (na mojom Atome, napriklad, pri kvalitnych animovanych titulkoch to poznat celkom znatelne)
1. len za predpokladu, že sú to soft subs,
2. dá sa to zlepšiť ak sa nastaví prebufer subpictures (ale toto vypne všetky animované efekty),
3. interné renderovanie má svoje výhody a ak procesor nestíha, tak znižuje frame rate, ale režim pri prehrávaní titulkov sám o sebe u mňa spraví zaťaženie procesora o 10 % viacej ako pri overlay (neviem ako to je s Vista/7 režimom, keďže mám XP)
Keby som to ja nastavoval podľa tejto stánky, tak by som prehral ešte menej vecí ako prehrám teraz. Už len ten spôsob a obsah návodu mi mal byť varovaním, že to ani nemá zmysel skúšať.
Autor totižto nie je práve schopný.
1. úplne zbytočne vypína ffdshow (keďže má zapnuté interné filtre, tak sa ffdshow aktivuje len v prípade ak interný filter zlyhá == nepodporuje dané video),
2. zlým spôsobom vypína ffdshow (stačilo vypnúť prehrávanie h264 v ffdshow),
3. MPC-HC build čo tam dal síce prehráva v DXVA, ale len pri 100 % rozlíšení obrazu, keď som zmenšil obraz videl som len čierno hnedé fľaky (rozumej celá plocha videa bola buď hnedá, alebo čierna). Samozrejme oficiálna verzia takúto chybu nemá.
4. O Haali spliteri sa dá dosť polemizovať. U mňa osobne však neprehrá ani len 30 % vecí z toho, čo prehrá Gabest spliter (na oboch počítačoch). Navyše ani len fonty z mkv nepoužíva pri prehrávaní (ale toto môže teoreticky byť spôsobené aj sandboxie, kde mi beží Haali splitter, keďže pre niektoré programy je potrebné mať nainšalované CCCP aby bežali dobre).
Inač keď sme už pri tom. Existuje nejaké novšie CCCP ako to rok staré, čo je na oficiálnej stánke.